Hvad er permanent makeup (kosmetisk tatovering)?

Permanent makeup, også kaldet kosmetisk tatovering, kan give dig den karaktér til dit ansigt, som du altid har drømt om. Øjenbryn definerer i høj grad det personlige udtryk, og det er sjældent, at vi fra naturens side, har de bryn, vi selv mener udtrykker vores personlighed.

Faktisk, er “permanent makeup” en anelse misvisende.

Den mere præcise definition er semi-permanent makeup, fordi det overtid går væk af sig selv, og skal vedligeholdes for at bevare sit fulde udtryk. I fagsproget, er permanent makeup og kendt som mikropigmentering.

Hos Balsams, benytter vi enten en permanent makeup maskine eller microblading teknikken, alt efter ønske til resultat. Microblading benyttes kun til bryn, og ikke til læber og eyeliner. Her anvendes altid maskine.

 

Skærmbillede 2022-09-22 kl. 12.15.47
Skærmbillede 2022-09-22 kl. 12.27.58

HvorFOR sige ja til permanent makeup?

Permanent makeup kan, udover at give dig det udtryk, du drømmer om, også være en genvej til at spare tid i hverdagen.

Lever du en travl hverdag eller har du “bare” et indgående ønske om at bruge mindre tid foran spejlet om morgenen, er permanent makeup et must-have.

Dyrker du meget sport, er du også i målgruppen. Efter træning, løb, svømning eller cykling, sidder makeuppen næppe perfekt. Det kan du undgå med permanent makeup på bryn, læber og markering af eyelineren.

Uanset om vi benytter den ene eller anden teknik, starter det altid med en grundig samtale, hvor vi sammen finder ud af, hvilket ønske du har til resultatet. Næste step er opmåling og optegning, hvor du får et sneak peak på hvordan dit resultat kommer til at se ud. Vi finder også den rigtige farvetone til dig.

Det kan godt tage overraskende lang tid.

Grunden er, at de fleste er meget ærekære med sit ansigt. Dét, med fuld berettigelse. Det skal være perfekt!

Når alt klapper og er klart, startes micropigmentering op med enten maskine eller microblading, alt efter hvad vi er blevet enige om er bedst til dig.

Selve micropigmenteringen kan tage 30 til 90 minutter, alt efter om det er bryn, læber eller eyeliner og hvilken teknik, der anvendes.

Efter behandlingen er området en smule hæve og rødligt, hvilket forsvinder efter nogle timer. De næste 2 dage skal området holdes fri fra vand, sauna og svømmehal.

 

Er der noget jeg skal være opmærksom på?

Hvis du er sund og rask og over 18, skal permanent makeup være en overvejelse for skal de fleste. Alle hudtyper kan i udgangspunktet bliver behandlet, selvom det ikke er alle teknikker, vi kan anvende på dig.

Microblading kræver en mere robust hud, der ikke fedter for meget, for at få det bedste resultat. Og det bedste resultat, er det, vi altid er efter!

 

Permanent makeup har desuden en høj sæson, som strækker sig fra september til april.

Du kan dog sagtens få permanent makeup i sommerhalvåret, hvis du kan holde din friske kosmetiske tatovering ude af sol i 2 uger efter behandling.

Det er som regel muligt for de fleste.

Brænder du inde med spørgsmål til permanent makeup, kan du altid ringe eller skrive til os, hvor Therese sidder klar til at hjælpe.

Vi tilbyder også tidvise konsultationer, hvor du kan få mere specifik information, inden du siger ja til et forløb hos Balsams.

image (16)